Αν σε μισήσουν: αγάπησέ τους, Αν σε πληγώσουν: λάτρεψέ τους, Αν σε πικράνουν: συγχώρεσέ τους... Μην ξεχνάς: ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ!

Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

Ταπεινή Φύση



Περνώντας και περπατώντας κάθε μέρα μέσα στη φύση, δεν έχουμε την δύναμη να προσέξουμε πράγματα τα οποία , δεν είναι θηριώδη αλλά αν είχαμε την άνεση και την διάθεση να σκύψουμε πάνω τους θα βλέπαμε μια απερίγραπτη ομορφιά….

Θα αναφερθώ από το μικρό μερμηγκάκι και τα έντομα γενικά, όπως επίσης και τους ταπεινούς θάμνους γύρω μας.

Ναι σε αυτά θέλω να αναφερθώ στα μικρά σε μέγεθος οντά γύρω μας, που κρύβουν μια μεγάλη αγαλλίαση και ομορφιά. Όταν ήμουν παιδί, καθόμουν με τις ώρες και χάζευα τα μερμήγκια με τι κόπο κουβαλούσαν την τροφή τους, αλλά και με τη τάξη το έκαναν αυτό. Ήταν ένα παιχνίδι για μένα, το ίδιο προς μεγάλη μου χαρά είδα να κάνουν και σήμερα τα παιδιά…… παρατηρούσαν την εργατικότητα των εντόμων αυτών.

Μα δεν είναι μόνο τα μερμήγκια που εντυπωσιάζουν, και οι μέλισσες το ίδιο κάνουν, αλλά ξέρεις τις έχουμε παρεξηγήσει λόγω της δυνατότητας τους να αμυνθούν τσιμπώντας μας.

Μάθαμε να κοιτάμε τα πανύψηλα δέντρα με την παχιά σκιά και δεν κοιτάμε τη ρίγανη, τη θρούμπη, το αγκάθι που μοιάζουν τόσο ταπεινά αλλά που κρύβουν τόση δύναμη μέσα τους.

Φαρμακείο της φύσης τα λένε, μα και της καρδιάς απόλαυση αν τα προσέξεις, που θα βρεις τέτοια χρώματα μέσα στο λίβα του καλοκαιριού εκτός από αυτά τα ταπεινά φυτά;;

Μόνο σε αυτά….

Λοιπόν την επόμενη φορά που θα πάτε έξω, σκύψετε και δείτε τα ταπεινά αυτά φυτά και ζώα, δεν είναι ντροπή, να σκύβεις σε αυτές τις περιπτώσεις….

Και όταν τα παρατηρήσεις τότε μόνο θα καταλάβεις την δύναμη του ταπεινού ……………

Γιατί και οι ταπεινοί κρύβουν μια ατελείωτη δύναμη μέσα τους………….

skouliki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σε ευχαριστώ που ήρθες να με επισκεφτείς, Μιας και ήρθες κανε τον κόπο και γράψε εδώ το σχόλιο σου!