Αν σε μισήσουν: αγάπησέ τους, Αν σε πληγώσουν: λάτρεψέ τους, Αν σε πικράνουν: συγχώρεσέ τους... Μην ξεχνάς: ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ!

Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

Βάφτιση


Βάφτιση
Μέσα στις τόσες κοινωνικές υποχρεώσεις, είναι και η συμμετοχή σαν προσκεκλημένος σε βάφτιση.
Χτες λοιπόν παραβρέθηκα για ακόμα μια φορά σε βάφτιση ενός κοριτσιού.
Μέσα στα πολλά που περιλαμβάνει η βάφτιση είναι και το ξεγύμνωμα του μικρού και η βάφτιση του στο νερό της κολυμπήθρας. Εκεί λοιπόν είχαμε το ωραίο. Όσο κρατούσε η μητέρα το μικρό για να το παραδώσει στον παπά, για να το βάλει μέσα στη κολυμπήθρα, αυτό ούρησε πάνω στη μαμά………..…
Μην γελάς….
Αυτή η σκηνή μου θύμισε την δική μου περίπτωση, που κρατώντας αντίστοιχα εγώ την Ελευθερία στη βάφτιση της, καθώς η σύζυγος μου κρατούσε την Κατερίνα, (βαφτίσαμε τα μικρά μαζι την ίδια μερα σαν δίδυμα), η Ελευθερία άρχισε να κατουραει πάνω μου. Το μονό που έκανα είναι να με πιάσουν τα γέλια και να με αγριοκοιτάξει ο παπάς…..
Δεν υπάρχει τίποτα κακό…
Άλλωστε τα ούρα ενός μικρού παιδιού τι κακό μπορούν να κάνουν;;
Μερικοί θυμάμαι τότε είπαν γούρι, γούρι, άλλοι περίμεναν να πάω να αλλάξω ρούχα λες και έγινε τίποτα κακό, σιγα την ζημιά…. Το μόνο που έκανα ηταν να παραμείνω έτσι βρεγμένος ακόμα και στο τραπέζι που είχαμε στη συνέχεια…………....
Από τότε μέχρι σήμερα η Ελευθερία κάθε άλλο παρά με αγνοεί. Δεν με εχει γραμμένο, ούτε θα έλεγα ποτέ ότι …….χέστηκε για μένα!!!!!!!!!!!!!!!!
Να είστε πάντα καλά
Τα συμπεράσματα δικά σας!!!!!!!!
Αλήθεια να σας ζήσει το μικρό……………….
skouliki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σε ευχαριστώ που ήρθες να με επισκεφτείς, Μιας και ήρθες κανε τον κόπο και γράψε εδώ το σχόλιο σου!