Αν σε μισήσουν: αγάπησέ τους, Αν σε πληγώσουν: λάτρεψέ τους, Αν σε πικράνουν: συγχώρεσέ τους... Μην ξεχνάς: ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ!

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

∆ωρεάν µαθήµατα σε 300 µαθητές στην Χιο!!!!

Βρήκα αυτή την είδηση για τον τόπο που ζω τόσο συναρπαστική που είπα να την μοιραστώ μαζί σας.....
Με την σειρά μου να επικροτήσω την ενέργεια αυτη των ΑΝΘΡΏΠΩΝ ΔΑΣΚΆΛΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΏΝ στο νησί μας!!! ΕΥΓΕ ΤΟΥΣ!!!!!!!!!!!!!!!

Κυοφορούσαν την ιδέα έναν ενάµιση χρόνο προτού την υλοποιήσουν. Ο φιλόλογος κ.Λεωνίδας Πυργάρης και ο θεολόγος κ. ∆ηµήτρης Μπεκριδάκης συνέστησαν την Εθελοντική Οµάδα Καθηγητών Χίου «Αλλήλων Ενεκα» και σήµερα παραδίδουν δωρεάν µαθήµατα σε περισσότερους από 300 µαθητές!  
«Οι εθελοντές καθηγητές είναι περίπου 60 και παραδίδουν µαθήµατα τα απογεύµατα» λέει ο κ. Μπεκριδάκης. «Η ανταπόκριση είναι πολύ µεγάλη από την κοινωνία του νησιού, ειδικά οι γονείς έχουν αγκαλιάσει θερµά την πρωτοβουλία. Η ιδέα γεννήθηκε άλλωστε µέσα από µία δυσµενή συγκυρία. Και ο Λεωνίδας Πυργάρης και εγώ διδάσκαµε στο κέντρο πρόσθετηςδιδακτικής στήριξης του νησιού όταν το υπουργείο Παιδείας – στο πλαίσιο των περικοπών – αποφάσισε να σταµατήσει τη λειτουργία του. Μη φανταστείτε ότι σήµερα έρχονται σε µας εξαθλιωµένοι µαθητές. Πρόκειται για µαθητές του “20”, σε πολλές περιπτώσεις παιδιά οικογενειών που έχουν οικονοµικές δυνατότητες. Η προσπάθεια αυτή σχετίζεται µε τηνκρίση, αλλά δεν έχει χαρακτήρα φιλανθρωπίας. Στόχος µας είναι η προσφορά στον µαθητή ως ένδειξη της έννοιας µας για τον άλλο, σε χαλεπούς καιρούς δεν έχει νόηµα να τραβάει ο καθένας τον δικό του δρόµο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σε ευχαριστώ που ήρθες να με επισκεφτείς, Μιας και ήρθες κανε τον κόπο και γράψε εδώ το σχόλιο σου!