Αν σε μισήσουν: αγάπησέ τους, Αν σε πληγώσουν: λάτρεψέ τους, Αν σε πικράνουν: συγχώρεσέ τους... Μην ξεχνάς: ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ!

Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Αυτά είναι πεζοδρόμια για τυφλούς και ΑΜΕΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ίσως ο τίτλος να πει κάποιος στο τέλος ότι είναι παραπλανητικος για αυτό το άρθρο .....
Από καθαρή μαλακία μου είπα να περπατήσω επί της Πέτρου Ράλλη από το Περιβολάκι μέχρι το Γενικό Κρατικό Νίκαιας....
Ωραία πεζοδρόμια με λωρίδα κίτρινη από ειδικά πλακάκια για να κατευθυνονται οι τυφλοί, και ράμπες για τα καροτσάκια ΑΜΕΑ και μωρομαμάδων... όλα μου φάνταζαν τελεία όταν ξεκινούσα...
Ξάφνου πάνω σε μια ράμπα ΑΜΕΑ καλυπτόταν όλο το πεζοδρόμιο απο τραπεζάκι με καθούμενους για καφεδουμπα και ένα μηχανάκι.... με υποχρέωσε να κατέβω στο ρεύμα των αυτοκίνητων για να μπορέσω να περάσω. Σκέφτηκα αν ήμουν τυφλός ή ΑΜΕΑ θα σηκώνονταν να περάσω ίσως, καν το γαργάρα λοιπόν!.....
Παρακάτω στημένο ένα τραπεζάκι κι ενα σκαμπό πάνω στην λωρίδα των τυφλών... Ωραία σκέφτηκα, εδώ έχει υποχρεωτική στάση τυφλών, τους κερνάνε και καφέ, τι καλοί άνθρωποι!!!!
Παρακάτω δυο ΙΧ είχαν κλείσει με πολύ μεγάλη προσοχή και ακρίβεια χιλιοστού την δίοδο για να συνεχίσω να περπατώ, μου θύμισε μάντρωμα κατσικιών για να μην ξεφύγουμε.... Έκανα μεταβολή και από άλλο διάκενο μεταξύ παρκαρισμένων ΙΧ κατέβηκα στο οδόστρωμα της Πετρου Ράλλη και πέρασα κι αυτή την διευκόλυνση των συνανθρώπων μας. Αν ήμουν τυφλός ΄η ΑΜΕΑ ίσως να μου διέθεταν κάπου εκεί κρυμμένο ελικόπτερο για να περάσω.... Μα πόσο καλοί είναι τελικά οι άνθρωποι αυτοί!
Δεν πήγα μακρυά και ενα φορτηγάκι με υποχρέωσε να επαναλάβω την κάθοδο μου στο οδόστρωμα πηδώντας μάλιστα πάνω απο παρτέρια.... ίσως και οι ΑΜΕΑ να έκαναν τα ίδια.... φροντίζουν λοιπόν και για την γυμναστική τους.... τέλεια!!!!!!!!!!
Ένα σπορ διθέσιο Μερτσέντες με περίμενε παρακάτω πάνω στην διάβαση, όχι δεν ήθελε εμένα, περίμενε μάλλον πάλι τα ΑΜΕΑ για να τα εξυπηρετήσει, πολύ κάλός κύριος, είδες;; Κι ας λένε ότι οι πλούσιοι δεν έχουν αισθήματα!!!
Ο επαγγελματίας αυτος ο κακομοίρης υποχρεώθηκε να παρκάρει δίπλα στα σκουπίδια....... χμ σιγά μην περάσει κανένα σκουπίδι άνθρωπος από το πεζοδρόμιο του!!!
Κι αυτός ο καλός επαγγελματιας πάρκαρε πάνω στην διάβαση, έλα καλέ τώρα: τι δεν πάει ασορτί το κιτρινάκι του οχήματος με τις κίτρινες ρίγες στο πεζοδρόμιο για τους τυφλούς;;
 παρακάτω ο δήμος Νίκαιας έκοψε ενα δέντρο και γέμισε το πεζοδρόμιο με κλαδιά .... τα άφησε εκεί για να τα πάρει ο κοσμάκης τον χειμώνα για το τζάκι: τι κοινωνική πρόνοια θεέ μου!!!! άστα να ξεραθούν λοιπόν στο πεζοδρόμιο!!!
ΑΑΑΑΑΑΑ κι ο φορτηγατζής έφερε ακριβώς δίπλα το όχημα του.....


Σας ευχαριστώ καλοί μου άνθρωποι που κάνατε τόσες προσπάθειες στα πεζοδρόμια για να γίνω αθλητής δεκάθλου για να περάσω!!!
Όλα αυτά σε μια απόσταση ούτε 200 μέτρα, στον πλέον κεντρικό δρόμο της Νίκαιας , έχω κι άλλα εμπόδια να περιγράψω στο ιδιο τμήμα πεζοδρομίου, άλλα μου ήταν εύκολο να τα προσπεράσω εγώ, Τα ΑΜΕΑ;;; σιγά μην νοιάζεται κανείς για αυτούς....
Η τροχαία;;; τιιιιιιιιιιιιιι;;;;;;;;;;; δεν φορούσες ζώνη;; πρόστιμο.... τα άλλα είναι πταίσματα!!!
skouliki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σε ευχαριστώ που ήρθες να με επισκεφτείς, Μιας και ήρθες κανε τον κόπο και γράψε εδώ το σχόλιο σου!