Αν σε μισήσουν: αγάπησέ τους, Αν σε πληγώσουν: λάτρεψέ τους, Αν σε πικράνουν: συγχώρεσέ τους... Μην ξεχνάς: ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ!

Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Πως να φτιάξω μόνος τυρί: σήμερα κάνουμε ΛΑΔΟΤΥΡΙ !!

Συνεχίζοντας τις συνταγές κατασκευής τυριού σήμερα θα παρουσιασουμε μια άλλη άποψη για λαδοτύρι....
   
Θα βγάλεις το γάλα από βραδύς πριν τα βάλεις τσουκάλι βαλε στο κάθε μπουκάλι λίγη μαγειρική σόδα (αυτό είναι για να μην κόψη το γάλα) ανακατεύεις.

Το βάζεις για βράσιμο αν έχεις θερμόμετρο 90 βαθμούς ,σβήνεις και περιμένεις να πέσει η θερμοκρασία 40 με θερμόμετρο αλλιώς καμία ώρα.
 Μετά βάζεις πυτιά ανάλογη με την ποσότητα του γάλατος έτσι ώστε να πήξει και 2 κουταλιές σούπας αλάτι (για 10 κιλά γάλα ) ανακατεύεις σε λίγο νερό το ρίχνεις στο τσουκάλι ανακατεύεις καλά καλά σκεπάζεις το ξεχνάς για μια ώρα (αν δεν έχεις πυτιά 1 κουταλιά ξινό σούπας ή 1 κρασοπότηρο άσπρο ξύδι και πάντα αλάτι).
Όταν είναι έτοιμο το βάζεις στο πανάκι να σουρώσει το πιέζεις αν θες, το βάζεις στο καλούπι (χοχλάζεις τον ορό που έχει μείνει σβήνεις το μάτι και βάζεις το τυρί με το καλούπι μέσα και το βγάζεις αμέσως) βάζεις αρκετό βάρος πάνω του και το αφήνεις κάνα 12ωρο.
Μετά το βγάζεις αλατίζεις για 4-5 ημέρες και το γυρνάς .
Όταν το κάνεις αυτό κόψε το βαλτό στον ήλιο σκεπασμένο και γυρνά το αν καίει πολύ ο ήλιος 1 ημέρα φτάνει αν όχι 2-3 ημέρες μετά το βάζεις σε μπολ και το σκεπάζεις με λαδάκι και το αφήνεις καμία εβδομάδα αν θες και παραπάνω......
Καλή επιτυχία το αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει !!!!

πηγή: ΑΙΓΟΤΡΟΦΕΙΟ

1 σχόλιο:

Σε ευχαριστώ που ήρθες να με επισκεφτείς, Μιας και ήρθες κανε τον κόπο και γράψε εδώ το σχόλιο σου!