Αν σε μισήσουν: αγάπησέ τους, Αν σε πληγώσουν: λάτρεψέ τους, Αν σε πικράνουν: συγχώρεσέ τους... Μην ξεχνάς: ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ!

Σάββατο 5 Αυγούστου 2017

Εκδηλώσεις εορτασμού της πανσελήνου στον Πύργο Δομενεγίνη στην Ζάκυνθο


Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ζακύνθου συμμετέχει στις εκδηλώσεις εορτασμού της πανσελήνου του Αυγούστου 2017 του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, διοργανώνοντας:
Έκθεση γλυπτικής του Χρήστου Μπάρλου με τίτλο «Mare, Terra, Homo sapiens» το βράδυ της 7ης Αυγούστου, ώρα 21:00, στον Πύργο Δομενεγίνη στο Αργάσι. Στους δύο ορόφους και στον περιβάλλοντα χώρο του μνημείου θα εκτεθούν πενήντα (50) έργα γλυπτικής, τα οποία θα παραμείνουν και θα εκτίθενται μέχρι τις 20 Αυγούστου.
«Κομμάτια από κέδρους της Μεσογείου, πεύκα, ελιές και κυπαρίσσια από το Ιόνιο, κλαδιά και κορμοί ταξιδεμένοι σε αγαπημένες θάλασσες, πέτρες φαγωμένες από την αλμύρα, τον ήλιο και τη βροχή, γρανάζια, παλιοσίδερα, ατσάλι, μπρούντζος και χαλκός είναι ο ονειρικός μου κόσμος, υλικά που μεταφέρουν τις αναζητήσεις μου και δείχνουν την ιδιαίτερη σχέση μου με το μεγαλείο της φύσης, αλλά και τη δύναμη του Homo sapiens καλλιτέχνη να ονειρεύεται, να ταξιδεύει, να δημιουργεί, να διορθώνει και να ομορφαίνει τον κόσμο γύρω του» (Χρ. Μπάρλος)
Στη μαγευτική βραδιά υπό το φως της πανσελήνου, το κοινό θα έχει επίσης την ευκαιρία να απολαύσει και κλασικά κομμάτια για το φεγγάρι από τον πιανίστα Σπύρο Δεληγιαννόπουλο.
Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Αντώνη Νικολουδάκη, ιδιοκτήτη τουριστικών επιχειρήσεων, για την ουσιαστική του συμβολή στην πραγματοποίηση της μουσικής εκδήλωσης.
Το μνημείο θα ανοίξει για την εκδήλωση στις 20:45 και η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.
Λίγα λόγια
για τους καλλιτέχνες
Ο Χρήστος Μπάρλος γεννήθηκε στη Ρόδο, μεγάλωσε και έζησε τα νεανικά του χρόνια στην Αθήνα. Παρακολούθησε το Εργαστήρι Διακοσμητικών Εφαρμογών στη Σχολή Δοξιάδη (τάξη του ’67–’68) με δασκάλους τους ζωγράφους Δημήτρη και Χαρίκλεια Μυταρά, Πέτρο Ζουμπουλάκη, τον γλύπτη Γιώργο Γεωργιάδη και πολλούς άλλους αξιόλογους καλλιτέχνες. Παράλληλα παρακολούθησε και τα άλλα 2 τμήματα της σχολής, την Αγιογραφία – συντήρηση και τις Γραφικές Τέχνες.
Έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις και έχει πραγματοποιήσει ατομικές εκθέσεις σε Αθήνα, Πάτρα, Ζάκυνθο, Ιταλία, Κύπρο. Έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές και σε Δημόσιους χώρους στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
     
Φώτο: Dennis Anastassiou

Ο Σπύρος Δεληγιαννόπουλος γεννήθηκε στη Ζάκυνθο, όπου και πραγματοποίησε τα πρώτα του βήματα στη μουσική, και πραγματοποίησε πτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές Α΄ και Β΄ κύκλου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου.
Ως πιανίστας έχει πραγματοποιήσει πάνω από 500 εμφανίσεις, και ως συνθέτης έχει γράψει μουσική για πολλούς φορείς και για μεμονωμένους καταξιωμένους και ανερχόμενους σολίστες. Ως μουσικολόγος έχει συνεργαστεί με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, τη Λυρική Σκηνή και το Φεστιβάλ Αθηνών, γράφοντας πάνω από 400 μουσικολογικά κείμενα. Η μουσική του έχει παιχτεί εκτός Ελλάδος, στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, Ρωσία, Κροατία, Ιταλία, Μάλτα, Ισραήλ, Κύπρος και τις Η.Π.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σε ευχαριστώ που ήρθες να με επισκεφτείς, Μιας και ήρθες κανε τον κόπο και γράψε εδώ το σχόλιο σου!