Αν σε μισήσουν: αγάπησέ τους, Αν σε πληγώσουν: λάτρεψέ τους, Αν σε πικράνουν: συγχώρεσέ τους... Μην ξεχνάς: ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ!

Τρίτη 18 Αυγούστου 2015

Να φτιάξουμε Φρέσκο αιγοτύρι σε ρολό!





Φρέσκο αιγοτύρι σε ρολό!!!
Θερμαίνομαι το γάλα στους 22-26 βαθμους προσθέτουμε 1%-2% καλλιέργεια οξυγαλακτικών βακτηρίων (μπορούμε να τα αντικαταστήσουμε με γιαούρτη )
Διάρκεια επώασης 2-3 ώρες.
Προσθήκης πυτιάς στους 22-26ο με 0,1-0,2 μλ στα 10 λίτρα γάλατος με αραίωση της πυτιάς με νερό ( η ποσότητα της πυτιάς είναι πολύ λίγη διότι η πήξη του γάλατος θα γίνει με όξυνση )
Διάρκεια πήξης: 14-18 ώρες
Δεν προβαίνουμε σε διαίρεση του τυροπήγματος απλα μεταφέρουμε κομμάτι κομμάτι σε καλούπι ύψους μέχρι 10 εκ και το αφήνουμε 30 λεπτά σε ηρεμία κατόπιν αυξάνουμε μια μερική πίεση για 1-3 ώρες ετσι ώστε να γίνει μια συμπαγές μάζα.
Διαφορετικά βάζουμε το τυρόπηγμα σε τσαντίλα την οποία κρεμάμε για 10-24 ώρες ετσι ώστε η αποστράγγιση να γίνει αργά με το βάρος του
Ανακατεύουμε καλά το στραγγισμένο τυρί με προσθήκη 0,8%- 1% αλάτι ( σ αυτή την φάση μπορούμε να βάλουμε μυρωδικά της αρεσκείας μας ) το απλώνουμε σε λαδόκολα σε στρώμα πάχους 1 εκ και το ψύχουμε στους 6ο βαθμούς για 10-20 λεπτά.
Το βγάζουμε και το τυλίγουμε σε ρολό πασπαλίζοντας εξωτερικά με διάφορα βότανα ή μπαχαρικά.
Αν το τυρί μας είναι πολύ μαλακό δεν έχει μείνει πολύ στην ψύξη αν πάλι σπάει στο τύλιγμα σημαίνει ότι το έχουμε αφήσει πολύ ώρα στην ψύξη .
διατηρείται στην κατάψυξη χωρίς να αλλοιώνεται η υφή και η γεύση του

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σε ευχαριστώ που ήρθες να με επισκεφτείς, Μιας και ήρθες κανε τον κόπο και γράψε εδώ το σχόλιο σου!