Αν σε μισήσουν: αγάπησέ τους, Αν σε πληγώσουν: λάτρεψέ τους, Αν σε πικράνουν: συγχώρεσέ τους... Μην ξεχνάς: ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ!

Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

Το καναρινί ποδήλατο



Το «Καναρινί ποδήλατο» είναι γνωστή ταινία του Δημήτρη Σταύρακα.
Προβλήθηκε και συζητήθηκε πολύ σε πολλά ελληνικά σχολεία, και κατά την ταπεινή μου άποψη πρέπει να συνεχίσει να προβάλλεται και να συζητείται στα σχολεία, καθώς το περιεχόμενο της είναι διδακτικό και πολύ επίκαιρο...
Το θέμα της ταινίας περιστρεφεται γύρω από ένα παιδί, τον Λευτερη, με προβλήματα δυσλεξίας που δυστυχώς κανείς δεν είχε εντοπίσει την ιδιαιτερότητα του αυτή με αποτέλεσμα να παραμεληθεί σαν μαθητής από τους δασκάλους του, αλλά και σαν άνθρωπος να μειώνεται από τους συμμαθητές του ακόμα και από τους ίδιους τους γονείς. Ένα παιδί με μαθησιακές δυσκολίες που είναι θύμα μπουλινγκ στο σπίτι και το σχολείο. Όταν όμως ένας νέος δάσκαλος ο Άρης, αναλαμβάνει την τάξη του, εντοπιζει τον Λευτέρη, που σχεδόν δεν μπορεί να διαβάσει και γενικά αδυνατεί να παρακολουθήσει την πρόοδο των υπολοίπων παιδιών. Ο Άρης διαπιστώνοντας ότι ο μικρός έχει απομονωθεί από τους συνομηλίκους του και ότι δεν είχε καμία υποστήριξη από τους προηγούμενους δασκάλους του αλλά ούτε και από το σπίτι του, αποφασίζει να τον βοηθήσει πρακτικά και ηθικά. Η υποστήριξη του δάσκαλου κάνει τον Λευτέρη να κάνει μεγάλη πρόοδο στα γράμματα, καθώς και να νιώθει πλέον αυτοπεποίθηση.
Τα πράγματα δείχνουν να πηγαίνουν καλά μέχρι την στιγμή που κατά την απουσία του Άρη, ο Λευτέρης θα βρεθεί αντιμέτωπος με την αγριότητα και τον κυνισμό μικρών και μεγάλων,
Η επαναφορά μπούλινγκ που υπέστει στο σχολείο καταρράκωσε τον μικρο Λευτέρη ο οποίος εξαφανίζεται.....
Πολλά είναι τα διδάγματα από αυτή την ταινία. Εγώ όμως θα σταθώ στην δύναμη που μπορεί οποιοδήποτε άνθρωπος να πάρει όταν κάποιος πιστέψει σε αυτόν. Η αγάπη και η εμπιστοσύνη που κάποιος δίνει σε ένα παιδί με δυσκολίες στην μάθηση, στον αθλητισμό, στην ζωή κτλ, μπορεί να το κάνει να ξεπεράσει κάθε δυσκολία και να πετύχει το ακατόρθωτο ακόμα και αυτό που πιστεύει το ίδιο το παιδί.
Μια συμβουλή: Δείξτε πίστη στις δυνατότητες των παιδιών σας, όσο άτοπο κι αν σας φαίνεται αυτο, τα παιδιά θα σας αποζημειώσουν ευχάριστα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σε ευχαριστώ που ήρθες να με επισκεφτείς, Μιας και ήρθες κανε τον κόπο και γράψε εδώ το σχόλιο σου!