Αν σε μισήσουν: αγάπησέ τους, Αν σε πληγώσουν: λάτρεψέ τους, Αν σε πικράνουν: συγχώρεσέ τους... Μην ξεχνάς: ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ!

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016

Ο πεζόδρομος στο Νημποριό της Άνδρου!

Όταν η δημοτική αρχή της Άνδρου αποφάσισε και έφτιαξε τον πεζόδρομο στο Νημποριο στην Άνδρο, πολλοί έτρεξαν να κακολογήσουν την κίνηση αυτή.
Το ότι πεζός δεν μπορούσες να πας με ασφάλεια προς το Λιμάνι ΄και τα μπαρ το βράδυ ήταν μια μικρή και ασήμαντη λεπτομέρεια για αυτούς.
Εδώ που τα λέμε ούτε με αυτοκίνητο μπορείς να κινηθείς εύκολα εκεί, καθώς τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα και στις δυο πλευρές του δρόμου κάνουν τον δρόμο απροσπέλαστο, και σχεδόν μονόδρομο. Σε ώρες αιχμής επικρατεί ένα αλαλούμ κυκλοφοριακό εκεί. Αυτό όμως είναι ένα άλλο θέμα που πρέπει κάποτε να δει ο Δήμος και η αστυνομία.
Υπό αυτό το αλαλουμ και με το λιγοστό φως το βράδυ εκατοντάδες επισκέπτες της Άνδρου πριν γίνει το έργο προσπαθούσαν να πάνε για μπάνιο ή για διασκέδαση, γεγονός που σε έκανε να κινείσαι μεταξύ ζωής και θανάτου.

Όταν λοιπόν ξεκίνησε ο Δήμος το έργο πολλοί προέτρεξαν να μαντέψουν ότι η ξύλινη αυτή κατασκευή το επόμενο καλοκαίρι δεν θα υπήρχε καθώς θα την έτρωγε η θαλασσοταραχή, δυστυχώς για αυτούς ο χρόνος τους διέψευσε...
Η όλη κατασκευή έδεσε με το περιβάλλον, απομόνωσε κατά κάποιο τρόπο τον δρόμο με τα τροχοφόρα του από την παραλία με τους λουόμενους και τις ξαπλώστρες. Τώρα δεν κάνεις μπάνιο εκεί και να νιώθεις ότι απο πάνω σου περνάν αυτοκίνητα, έχει μπει ο πεζόδρομος- διαχωριστικό που σου δίνει μια άλλη αίσθηση απομόνωσης από την κίνηση οχημάτων του δρόμου.
Φυσικά οι πεζοί μπορούν πλέον να κινούνται με απόλυτη ασφάλεια χωρίς τον φόβο των ΙΧ, και να απολαύσουν επιτέλους την θέα προς την θάλασσα. Οι μαμάδες μπορούν να κάνουν την βόλτα τους με τα παιδιά στο Νημποριό χωρίς το φόβο και το άγχος μην χτυπήσουν τα παιδιά τους.
 Οι γιωταχίδες μπορούν να μποτιλιάρονται και να κλείνουν τα ανύπαρκτα πεζοδρομία  στον Νημποριό χωρίς να ενοχλούν ιδιαίτερα τους πεζούς,


Ατέλειες φυσικά σε αυτό το έργο και υπάρχουν, όπως ράμπες πρόσβασης αναπήρων στην θάλασσα, αλλά είναι σίγουρο ότι ο Δήμος και αυτό το θέμα θα το επιλύσει, αν συνεχίσει να δείχνει το ενδιαφέρον που έδειξε και σε αυτήν την περίπτωση για τους πεζούς.
Συγχαρητήρια λοιπόν στην δημοτική αρχή Άνδρου για το έργο της αυτό!
ΥΓ: 30 -10 2016 Αϊτή η επισήμανση μπαίνει στο αρχικό άρθρο με καθυστέρηση δυο μηνών  μετά την δημοσίευση, διότι τώρα  έμαθα ότι το έργο ήταν Δωρεά και χρηματοδοτήθηκε από τον εφοπλιστή Σ.Π. ο οποίος είναι τόσο σεμνός που δεν θέλει τα φώτα της δημοσιότητας για όσα κάνει για το νησί του.
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ λοιπόν στον Σ.Π. για την όλη προσφορά του!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σε ευχαριστώ που ήρθες να με επισκεφτείς, Μιας και ήρθες κανε τον κόπο και γράψε εδώ το σχόλιο σου!